כאבי גב בהריון
כאבי גב בהריון

כאבי גב בהריון

לשיתוף
הריון כמו הריון מביא איתו שלל תופעות כשאחת מאוד מאוד נפוצה בהן היא כאבי גב! יותר מ-60% מהנשים סובלות ממנה בשלבים שונים ובדרגות שונות במהלך ההריון. הכאב יופיע לרוב בגב התחתון, באופן נקודתי או מקרין (לישבן או לרגל), עמום או חד, בתנועה או במנוחה. לעיתים זה מרגיש שאלו חלק "מגזרות" ההריון ונשים משלימות עם המצב המתסכל בתקווה שיחלוף לאחר הלידה. אז חשוב לי שתדעי– יש מה לעשות !!! מגיע לך לחוות הריון נעים וקליל (ככל האפשר) ובמיוחד לשם כך כתבתי עבורך את המאמר הזה, כדי שתביני למה זה קורה ואיך מטפלים בכאב ומקלים אותו?
תוכן עניינים

למה זה קורה?

  1. שינויים פיזיים: במהלך ההיריון, הגוף שלך עובר שינויים רבים ומשמעותיים; המשקל עולה במהירות, הרקמות (שרירים ורצועות) מתרככות ומתגמשות כתוצאה משינויים הורמונאלים שמטרתם להכין את הגוף ללידה. בנוסף, הבטן גדלה במהירות, שרירי הבטן מתארכים, מרכז הכובד משתנה והיציבות יורדת, מה שמביא לעומס רב על הגב והאגן, וכתוצאה מכך– לכאב.

  2. ירידה בפעילות הגופנית: דווקא בשלב הכי קריטי בחיים נשים רבות מוותרות על פעילות גופנית (בלי שיפוט, כמובן) וזה קורה משלל סיבות כמו: עייפות, בחילות, כובד, ואפילו בגלל פחד וחוסר ביטחון שמא הפעילות הגופנית תפגע בהן או בעובר. אז חשוב להדגיש שפעילות גופנית חשובה לאם ולעובר לאורך כל ההריון.
    במקרים חריגים מאוד יש נשים שמקבלות המלצה להימנע מפעילות גופנית, ואז כדאי לדעת שגם במקרים אלו ישנן פעילויות שאפשר לבצע, רק חשוב להיוועץ קודם לכן עם איש מקצוע.
הרשמי לניוזלטר

לקבלת עדכונים, כתבות ושלל הפתעות

איך מטפלים?

שיטות טיפול והפחתת כאב

  • תנועה – תנועה משחררת את הלחץ המכני, מזרימה דם ומפחיתה כאב.גוף חזק ומשוחרר בדרך כלל יתמודד טוב יותר עם השינויים הרבים שהוא עובר במהלך ההריון.כל תנועה וחיזוק של הגוף מבורכים, רק חשוב לבדוק אם הם מתאימים לך, לשלב ההריון בו את נמצאת ואם אין בהם סכנה של נפילה או חבלה.
    בניגוד למה ששמענו רבות בעבר, אין בעיה לבצע פעילות גופנית בהריון! גם אם לא התאמנת מעולם, זה זמן מבורך להתחיל. פעילות גופנית הכרחית לאורך כל ההריון.

  • פיזיותרפיה – מדובר במקצוע העוסק באבחון, שיקום וטיפול, שיפור יכולות תפקודיות וטיפול בבעיות עצב-שריר- שלד.

  • אוסטיאופתיה – שיטת רפואה אלטרנטיבית העוסקת בעיסוי ומניפולציה ידנית של שרירים ועצמות.

  • טיפולים אלטרנטיביים נוספים – דיקור, שיאצו, עיסוי ועוד.

  • טיפול במים– טיפול נעים שיכול להעניק מנוחה ואיזון בתוך העומס הפיזי והשינויים הרבים שאת לבטח חווה.

  • חגורת בטן – במצבים מסוימים, בעיקר בשלבי ההיריון המתקדמים כשהבטן כבדה, חגורת בטן להריון שמטרתה להפחית עומסים מהאגן והגב עשויה לעזור לך… אפשר להתייעץ עם אורתופד, או פיזיותרפיסט/ית (מתמחה ברצפת אגן).

*חשוב מאוד לבחור במטפלים בעלי ניסיון בתחום ההיריון.

המשך הריון קליל ונעים,
תימור נמדר,
מדריכת הכנה ללידה ודולה
שיקום ואימון נשים בהריון ולאחר לידה

המאמר מיועד למטרת מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, טיפול או אבחון

זמינה עבורכם לכל שאלה
קורסי הכנה ללידה
קורס הכנה ללידה אונליין
קורס הכנה Online
Live ב-Zoom

כלים לשיכוך כאב בלידה

טכניקות יישומיות להרפיה ושחרור פחדים

נהלים ופרוטוקולים בבתי חולים

כלים לכניסה רכה "לחיים החדשים" וטיפול בתינוק

תנועות ותנוחות לצירים וללידה